Πιερία. Τα πανέμορφα και κατάφυτα βουνά των Πιερίων , με υψηλότερη κορυφή το «Φλάμπουρο» (2.190 μ. υψόμετρο), και με τις κρυστάλλινες πηγές τους, τα βουνά που υπήρξαν η κατοικία των «Πιερίδων Μουσών» , προσφέρονται για τουρισμό και περιήγηση.Οι ακτές τις Πιερίας είναι μοναδικής ομορφιάς. Εκτείνονται σε μήκος πάνω από 70 χλμ. , από την κοιλάδα των Τεμπών και τον Πλαταμώνα , μέχρι το Αιγίνιο και τις εκβολές του Αλιάκμονα ποταμού .

Μια πλατιά αμμουδιά , που διακόπτεται ανά διαστήματα από άλση και πευκώνες, σε συνδυασμό με τη γαλάζια πεντακάθαρη θάλασσα, προσφέρονται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές.

Οργανωμένες πλαζ, κάμπινγκ και ελεύθερες ακτές στην Παραλία – Πιερίας, στον Πλαταμώνα , Σκοτίνα , Λεπτοκαρύα στην Πλάκα Λιτόχωρου καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές, προσφέρονται για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα , τον λαμπερό ελληνικό ήλιο στην αμμουδιά, τη θαλάσσια δροσερή αύρα ή ένα γεύμα με φρέσκα ψάρια του Αιγαίου και νόστιμα φρούτα της Πιερίας.Με ορμητήριο ένα από τα μεγάλα οικιστικά κέντρα του νομού μπορεί να γίνει γνωριμία με ολόκληρο το νομό .Η πρωτεύουσα του νομού Κατερίνη , προσφέρει τη δυνατότητα για κάθε είδους εξυπηρέτηση όπως : τράπεζες , ταχυδρομείο , τηλέφωνα , συνεργεία αυτοκινήτων , φαρμακεία , ιατρεία κτλ.

Η πόλη μέχρι το 1912 αποτελούσε ένα μικρό χωριό . Σήμερα η Κατερίνη αναπτύσσεται γοργά , καθώς βρίσκεται στο κέντρο του πλούσιου και εύφορου κάμπου της Πιερίας.Επίσης η ανάβαση στον Όλυμπο στο ενδιαίτημα των Ολυμπίων Θεών , προσφέρει ανείπωτες εμπειρίες και ανυψώνει τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου , καθώς αυτός προσεγγίζει έναν υπέροχο , πανέμορφο , τραχύ και επιβλητικής μεγαλοπρέπειας τόπο. Άλλωστε δεν επιλέχθηκε τυχαία και συμπτωματικά από τους αρχαίους Έλληνες ως κατοικία των θεών τους ?  

pinksuit